De Los Arcos 1 & 2 Solar Fields

Los Arcos, Navarra, Spanje

Bouw voor particuliere beleggers

Dit was een van de eerste grootschalige zonneparken die in Europa werden gebouwd met een zeer groot aantal dubbele assenvolgsystemen voor zonne-energie. Tot nu toe had geen enkel bedrijf een succesvol ontwerp en bouw van een zonnepark met 1700 trackers met dubbele as tot stand gebracht.

Het zonneveld werd in twee fasen gebouwd, fase één met 700 trackers en fase twee met 1000 trackers. Financiering werd bereikt met een soort crowdfunding en private investeringen en elke belegger wilde zijn eigen meter.

We hebben ook individuele monitoring verzorgd voor meer dan 200 klanten. Dus naast een complexe distributie en softwareontwikkeling voor het volgsysteem had het zonneveld ook een erg groot datanetwerk.

In 2008 was dit technisch gezien een van de meest geavanceerde zonneparken in Spanje en zelfs vandaag zijn er niet veel zonnevelden met dit grote aantal dual-ax trackers.

Het totale budget voor dit project bedroeg € 21.965.000